יום ראשון, 11 בינואר 2015

13 הטיפים של אליין לתזונה בריאה


אליין לבנברג, דיאטנית קלינית וספורטאית, סטודנטית לתואר מוסמך במדעי התזונה באוניברסיטה העברית, מביאה לכם את 13 הטיפים לתזונה נכונה שישנו את חייכם:

1. נסו לאכול את הארוחות בסביבה שקטה, הקפידו על הכמויות והזמנים שנקבעו;

2. הגבילו צריכת מתוקים וסוכרים יומית.

3. בזמן הבישול, הפחיתו את כמויות המלח והשמן והשתמשו בתבלינים טבעיים;

4. יש להימנע מאכילת שני סוגים שונים של בשר באותה ארוחה (לדוגמא עוף ובשר אדום);

5. הימנעו משימוש בתבלינים מרוכזים ותעשייתיים, כגון אבקת "מרק עוף"

6. אין לשתות תה שחור, חלב או משקאות מוגזים בארוחות הגדולות (צהריים וערב)

7. אל תשלבו יותר מפרי אחד בכל ארוחה (להימנע מסלטי פירות)

8. העדיפו את שמן זית כתית, שמן קנולה, תירס וחמניות.

9. ירידה במשקל ושמירתו יעילים יותר כאשר משלבים אותם עם פעילות גופנית.  

10 תרגלו ללעוס היטב את המזון, על מנת לצמצם אותו לחלקיקים קטנים ולהרטיב אותו ברוק לפני הבליעה;

11. הקפידו על שתיית נוזלים (2-3 ליטר),  אך לא בזמני הארוחות הגדולות.

12. על מנת לתבל את הבישולים באופן בריא, הקפידו להשתמש בין היתר בשום, בצל, פטרוזיליה, עירית, תימין, רוזמרין ואורגנו.
13. מומלץ לאדות את הירקות על מנת לשמור על כמה שיותר חומרים מזינים, מאשר לבשל/ לטגן אותם.






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה